zapiekane pieczarki

wtorek, 18 marca 2014

Tak jak obiecałam wstawiam dzisiaj kolejnego posta. Tym razem pora na zapiekane pieczarki, które uwielbiam ;) Danie to jest bardzo proste i robi się je bardzo szybko, a w zamian za to otrzymujemy super smak.

Zapiekane pieczarki


Składniki:
8 dużych pieczarek
2 plasterki szynki parmeńskiej
1 średni pomidor
100 g sera mozzarella
świeża bazylia
szczypiorek
masło czosnkowe

Przygotowanie:
Na początku myjemy, obieramy i układamy na blasze pieczarki. Wstawiamy je do piekarnika, który ustawiamy na 100 stopni i pieczemy do czasu aż nasze pieczarki nie będą już surowe. W tym czasie kroimy pomidora na małe kosteczki i siekamy około 15 listków bazylii, tak przygotowane składniki smażymy na maśle czosnkowym i pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie kroimy nasze plasterki szynki w kosteczkę, siekamy szczypiorek i ścieramy mozzarellę. Gdy nasze pieczarki są już gotowe uzupełniamy je farszem w następującej kolejności: ser mozzarella, pomidory, ser mozzarella, szynka, szczypiorek, ser mozzarella. Tak przygotowane pieczarki wkładamy jeszcze na trochę do piekarnika, aż nasz ser się roztopi. Na koniec kładziemy na każdej pieczarce po listku bazylii. Ja proponuję podać pieczarki z grzankami czosnkowymi.
POWODZENIA I SMACZNEGO









Moja propozycja podania:


Petite Princesse

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Obserwatorzy

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia