tatar wołowy

piątek, 7 lutego 2014

Nadszedł czas na kolejny przepis, tym razem coś nowego, a mianowicie tatar wołowy. Powiem szczerze, że ja osobiście chyba wolę z łososia, ale przepis na tatar z łososia będzie bliżej walentynek ;) Kochani, jeżeli macie jakieś prośby dotyczące przepisów, to śmiało piszcie w komentarzach.

Tatar wołowy


Składniki:
250 g mięsa mielonego wołowego
Łyżka oliwy z oliwek
łyżeczka octu
łyżeczka lubczyku
żółtko
cebula
sól i pieprz

Przygotowanie:
Na początku należy przygotować zalewę z oliwy, lubczyku i octu, wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić na 30 minut. Oddzielamy żółtko od białka i nakładamy do miski z mięsem, wszystko zalewamy wcześniej przygotowanym wywarem i dokładnie ugniatamy ręką w międzyczasie dodając sól i pieprz do smaku. Tatar formujemy w równej wielkości kuleczki i układamy na talerzu, siekamy drobno cebulkę i kładziemy dookoła tatara.
POWODZENIA I SMACZNEGO!



Moja propozycja podania:


Petite Princesse


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Obserwatorzy

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia