Obserwatorzy

wtorek, 4 lutego 2014

pasta z kukurydzy.

Kochani, z pewnych przyczyn musiałam zakończyć działalność bloga http://imagineglamspot.blogspot.com/ i założyć nowego. Wiem, że będę musiała przez to sporo nadrobić, ale obiecuję, że oprócz nowych, znajdą się tu wszystkie przepisy, które były na starym blogu ;) Mam nadzieję że tu również uda nam się uzbierać 11 tysięcy wyświetleń, a nawet więcej! A dzisiaj nowy blog i nowy przepis ;)

Pasta z kukurydzy i bazylii


Składniki:
1 duża puszka kukurydzy konserwowej
20 listków świeżej bazylii
2 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz

Przygotowanie:
Kukurydzę wsypujemy do sitka i dokładnie ją odcedzamy. Przerzucamy do wysokiej miski i blendujemy aż uzyskamy gładką konsystencję. Dodajemy listki bazylii i jeszcze raz blendujemy. Na końcu dodajemy dwie łyżki oliwy z oliwek oraz sól i pieprz do smaku.



propozycja podania:



PS. liczę na więcej komentarzy od Was! ;)

Petite Princesse


4 komentarze:

  1. Bardzo smaczna pasta! Połączenie bazylii i kukurydzy trafione:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Spróbuję kiedyś zrobić, ale Twój przepis trafił już do mojego zeszytu kulinarnego, dzięki!

    OdpowiedzUsuń
  3. czy z suszoną bazylią będzie podobne w smaku ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. powiem szczerze, że od dłuższego czasu nie używam suszonej bazylii tylko świeżą, gdyż smak świeżej jest po prostu lepszy. Dodatkowo należy pamiętać że suszona bazylia jest twarda i będziemy ją czuć.

      Usuń