Ostatnio otrzymałam od firmy ZIELONY NURT próbki ich produktów, dzisiaj przetestowałam olej słonecznikowy, który do smażenia nadał się wyśmienicie. Zapach ma naturalny, nie ma w nim konserwantów a co najważniejsze jest świeży i z pierwszego tłoczenia! Zdecydowanie polecam produkty tej firmy, jeżeli lubicie produkty naturalne, bez chemii.
Gulasz z szynki w sosie pieczarkowym
Składniki:
250 g mięsa gulaszowego z szynki
250 g pieczarek posiekanych w talarki
1 mała cebula
Olej słonecznikowy ZIELONY NURT
bułka tarta
sól i pieprz
szczypta czosnku granulowanego
1,5 szklanki wody
przyprawa do gulaszu
10 listków świeżej bazylii
Przygotowanie:
Mięso myjemy i obtaczamy w bułce tartej, następnie wrzucamy na patelnię, sypiemy sól, pieprz oraz przyprawę do gulaszu, obsmażamy dokładnie z każdej strony. W międzyczasie siekamy cebulkę w drobną kosteczkę, dodajmy do pieczarek i dusimy na patelni około 15 minut. Gdy mięso jest już gotowe, przerzucamy je do garnka i zalewam wodą, gotujemy około 30 minut. Odlewamy wodę z pieczarek, dodajemy garść bułki tartej i dokładnie mieszamy. Do pieczarek przelewamy gotowy wywar z mięsem oraz posiekane listki świeżej bazylii, wszystko dokładnie mieszamy i smażymy około 20 minut, jeżeli chcemy zagęścić sos to dosypujemy po trochu bułki tartej, cały czas mieszając. Na koniec wsypujemy szczyptę czosnku granulowanego, mieszamy i smażymy jeszcze przez 5 minut.
Moja propozycja podania:
Petite Princesse
Ale to smakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuńhttp://autografy-patrycji.blogspot.com/
Hej wypróbowałam wiele Twoich przepisów, ciasta rewelacja.. ale ostatnio zauważyłam, że do wszystkiego dodajesz pieczarki, mięso mielone.. zaproponuj jakieś jedzonko z innych składników bo wieje nudą ostatnio :) pozdrawiaM:)
OdpowiedzUsuńTo widocznie niedokładnie śledzisz mojego bloga, pozdrawiam ;)
UsuńŚledzę go bardzo dokładnie i nie wiem skąd ta kąśliwa uwaga. Zauważ, że nie hetuję a jedynie wyrażam opinię i wcale nie jest ona negatywna, po prostu analizując ostatnie przepisy większość dań jak nie 3/4 opiera się na mięsie mielonym i pieczarkach ;p tyle.. jeśli czytelnik Twojego bloga wyraża zdanie to nie po to, żeby Cię zniechęcić a po to, żeby Cię być może zainspirować więc weź to pod uwagę :P
UsuńTez uwazam, ze jestes troszke monotematyczna :P daj cos nowego :)
OdpowiedzUsuńpS nie traktuj takich komentarzy jako atak, po prostu z checia stestuje super nowy przepis
OdpowiedzUsuńNo to wiem, co będzie dzisiaj na obiadek :))
OdpowiedzUsuńCo powiesz na wspólną obserwację?
Zapraszam do mnie: http://loczek-blog.blogspot.com/- KILK