Dzisiaj podzielę się z Wami moim przepisem na makaronową tartę, w której główną rolę gra makaron firmy OM NOM NOM! Przepis ten bierze udział w konkursie http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/fusion-w-kolorach-omnomnom mam nadzieję że będzie Wam smakowało ;)
Makaronowa tarta
Składniki:
4 średnie pomidory
200 g mięsa mielonego indyczego
makaron conchiglioni OM NOM NOM
200 g pieczarek
100 g sera mozzarella
ząbek czosnku
świeża bazylia
masło czosnkowe
Przygotowanie:
Na początku myjemy, obieramy i ścieramy pieczarki, dusimy je na patelni. Makaron gotujemy przez 10 minut, pomidory kroimy i smażymy z posiekanymi listkami bazylii i ząbkiem czosnku na maśle czosnkowym. Mięso również smażymy przyprawiając je wedle smaku. Ser mozzarella ścieramy na najmniejszych oczkach tarki. przygotowujemy formę do tarty wykładając ją 3/4 części usmażonych pomidorów, układamy na to makaron i sypiemy niewielką ilością sera. Następnie każdą muszelkę uzupełniamy niewielką ilością pomidorów, mięsa i pieczarek. Piekarnik nastawiamy na 100 stopni i wkładamy do niego przygotowane danie na 5 minut. Po tym czasie wyjmujemy naszą formę i dokładnie obsypujemy danie mozzarellą, wstawiamy do piekarnika i pieczemy aż nasz ser się rozpuści.
POWODZENIA I SMACZNEGO!
Moja propozycja podania:
Petite Princesse
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz