pasta z makreli z jajkiem

środa, 4 marca 2015

Cześć kochani! Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami przepisem na pyszną i za razem bardzo prostą pastę z makreli z jajkiem ;) Pasta świetnie sprawdza się na kanapkach, ale może też służyć jako nadzienie. 

Pasta z makreli z jajkiem


Składniki:
1 duża makrela wędzona
2 jajka
2 łyżki majonezu
1 mała cebula
sól i pieprz

Przygotowanie:
Na początku wybieramy z makreli kawałkami samo mięso dokładnie pozbywając się ości i skóry. w międzyczasie gotujemy jajka na twardo i pozostawiamy do ostygnięcia. Gotowe jaja obieramy i dokładnie rozgniatamy widelcem, następnie umieszczamy je w misce z mięsem z makreli. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, wrzucamy do naszej miski, wszystko dokładnie ze sobą mieszamy. W ostatnim kroku dodajemy majonez, sól i pieprz do smaku i jeszcze raz dokładnie mieszamy.









1 komentarz:

Obserwatorzy

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia