Niedawno rozpoczęłam współpracę z firmą DeAgostini, która ma w swojej ofercie kolekcję gazetek "Domowe słodkości". Oczywiście jak tylko się dowiedziałam, to od razu zamówiłam sobie prenumeratę ;) Wcześniej prenumerowałam "Dekorację ciast", która była poprzednikiem kolekcji słodkości. Dzisiaj chciałabym się z Wami podzielić moim pomysłem na wykorzystanie przepisu na pyszne bezy z 2 numeru "Domowych słodkości".
Bezy z kremem kakaowym
Składniki na bezy:
Składniki na krem:
250 g serka mascarpone
100 ml śmietany 36%
2 łyżki cukru pudru
łyżka kakao
Przygotowanie bez:
Z przepisu wyszło mi 20 ciasteczek, 10 większych na spód i 10 mniejszych z "główką" na górę. Gotowe bezy przekładamy kremem, ja gotowe bezy ozdobiłam kolorowym cukrem i winogronem bez pestek ;)
Przygotowanie kremu:
Śmietanę z cukrem i kakaem ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy serek mascarpone i wszystko razem mieszamy.
same pyszności :)
OdpowiedzUsuńZapraszam http://dooma-blog.blogspot.com/
O mniam!
OdpowiedzUsuńTo bym chętnie zrobiła! :) <3
mybeautifuleveryday.blogspot.com