Kochani przed nami Wielkanoc, w związku z tym przygotowałam dla Was przepis na bardzo prostą oraz zachwycająca smakiem przystawkę, która idealnie sprawdzi się na świątecznym stole. Pragę przypomnieć również moją propozycję na ->jaja z pieczarkami<-.
Chciałabym również życzyć wszystkim spokojnych i co najważniejsze rodzinnych świąt.
Jaja z awokado
Składniki:
6 jajek
2 awokado
sok z cytryny
3 łyżki majonezu
szczypta słodkiej papryki
sól i pieprz
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, następnie przekrawamy na pół i oddzielamy żółtka od białek. Awokado obieramy ze skóry i rozdrabniamy. Do rozdrobnionego awokado dodajemy ugniecione widelcem żółtka, majonez, sok z cytryny i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Tak gotową masą wypełniamy nasze białka, następnie dekorujemy w ulubiony sposób.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz