Dobry wieczór Kochani ;) Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na pyszną tartę, która nie wymaga pieczenia ;) Banany, migdały i serek mascarpone zmniejszają słodki smak nutelli, więc nie bójcie się że będzie za słodka. Jest to chyba najprostsza tarta jaką robiłam do tej pory i jestem pewna, że każdy z Was sobie z nią poradzi.
Tarta z nutellą, bananami i migdałami
Składniki:
4 banany
150 g margaryny
350 g Nutelli
500 g serka mascarpone
100 g płatków migdałów
250 g pokruszonych herbatników
Przygotowanie:
W garnku rozpuszczamy masło z czubatą łyżką Nutelli, wrzucamy do tego herbatniki i dokładnie mieszamy, wstawiamy do lodówki na 10 minut. Resztę Nutelli umieszczamy w misce, dodajemy serek mascarpone i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy i również wkładamy do lodówki. Banany kroimy w plasterki, przygotowujemy formę na tartę. Po 10 minutach wyjmujemy nasze ciasto na spód i dokładnie wykładamy nim formę, pamiętając o tym, aby brzegi były znacznie wyższe niż środek. Banany układamy na cieście, tak aby pokryły cały spód, następnie pokrywamy je naszym kremem i sypiemy na wierzch migdały. Tak przygotowaną tartę wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę.
Co za połączenie smaków, cudo! :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i w wolnej chwili zapraszam do siebie :)
musiała smakować świetnie :)
OdpowiedzUsuńkto wchodzi tu dla beki punkt dla niego !!
OdpowiedzUsuńkurcze, jeszcze kokosem sypnąć i już by było wszystko co lubie w jednym:D same dobra;)
OdpowiedzUsuńMmm, pychotka :)
OdpowiedzUsuńO mniam! Takie coś to z chęcią zrobię! :)
OdpowiedzUsuńmybeautifuleveryday.blogspot.com