tarta z nutellą, bananami i migdałami

piątek, 27 lutego 2015

Dobry wieczór Kochani ;) Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na pyszną tartę, która nie wymaga pieczenia ;) Banany, migdały i serek mascarpone zmniejszają słodki smak nutelli, więc nie bójcie się że będzie za słodka. Jest to chyba najprostsza tarta jaką robiłam do tej pory i jestem pewna, że każdy z Was sobie z nią poradzi.

Tarta z nutellą, bananami i migdałami


Składniki:
4 banany
150 g margaryny
350 g Nutelli
500 g serka mascarpone
100 g płatków migdałów
250 g pokruszonych herbatników

Przygotowanie:
W garnku rozpuszczamy masło z czubatą łyżką Nutelli, wrzucamy do tego herbatniki i dokładnie mieszamy, wstawiamy do lodówki na 10 minut. Resztę Nutelli umieszczamy w misce, dodajemy serek mascarpone i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy i również wkładamy do lodówki. Banany kroimy w plasterki, przygotowujemy formę na tartę. Po 10 minutach wyjmujemy nasze ciasto na spód i dokładnie wykładamy nim formę, pamiętając o tym, aby brzegi były znacznie wyższe niż środek. Banany układamy na cieście, tak aby pokryły cały spód, następnie pokrywamy je naszym kremem i sypiemy na wierzch migdały. Tak przygotowaną tartę wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę.















6 komentarzy:

  1. Co za połączenie smaków, cudo! :D
    Pozdrawiam i w wolnej chwili zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. musiała smakować świetnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. kto wchodzi tu dla beki punkt dla niego !!

    OdpowiedzUsuń
  4. kurcze, jeszcze kokosem sypnąć i już by było wszystko co lubie w jednym:D same dobra;)

    OdpowiedzUsuń

Obserwatorzy

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia