jajka z pastą z groszku

niedziela, 18 stycznia 2015

Kochani dzisiaj przygotowałam dla Was kolejną propozycję zimnych przekąsek, które idealnie się nadają na spotkania ze znajomymi. Będzie to przepis na jajka z pastą z groszku i szynką parmeńską, które na pewno zaskoczą wszystkich smakiem i zielonym kolorem nadzienia ;)

Jajka z pastą z groszku


Składniki:
6 jajek
paczka mrożonego groszku
3 plastry szynki parmeńskiej
łyżka majonezu
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo i pozostawiamy do ostygnięcia. Groszek gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 15 minut, następnie odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Każdy plasterek szynki pozbywamy tłustej części (jeżeli jest) i dzielimy na cztery części. Kiedy groszek i jajka są już zimne zaczynamy robić nasze danie. Jajka obieramy, przekrawamy na pół wzdłuż i pozbywamy się z nich żółtka do miski. Groszek dokładnie blendujemy, dorzucamy do niego żółtka i jeszcze raz dokładnie blendujemy. Dodajemy łyżkę majonezu oraz sól i pieprz do smaku, dekorujemy naszą pastą białka, posypujemy lekko pieprzem i wkładamy w środek ruloniki z mini plasterków szynki parmeńskiej.











1 komentarz:

  1. Serdecznie zachęcamy do dodania przepisu do akcji "Karnawałowe party" na zBLOGowanych. Zbieramy najciekawsze przepisy na karnawałowe imprezy!

    OdpowiedzUsuń

Obserwatorzy

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia