szparagi z jajkiem sadzonym

środa, 17 czerwca 2015

Przyszedł ten czas, kiedy student uświadamia sobie, że studia to nie tylko bliskie znajomości zabawa, chodzenie na zajęcia.. Tylko,że studia to ciężka nauka bez końca.. tak tak, SESJA!
Jest to również moment, w którym student staje się kreatywny, nagle ma za dużo czasu, zajmuje się wszystkim innym niż nauka, najczęściej jest to oglądanie jakichś zwierząt, granie i GOTOWANIE ;) Dlatego właśnie przygotowałam dla Was przepis, na kolorowe danie, które sprawi, że Wasze żołądki się uśmiechną!

Szparagi z jajkiem sadzonym


Składniki:
6 pomidorków koktajlowych
6 zielonych szparagów
2 plasterki boczku gotowanego
masło do smażenia
2 jajka
sól, pieprz

Przygotowanie:
Boczek kroimy w paseczki i wrzucamy na rozpuszczone na patelni masło i smażymy. Szparagi dokładnie myjemy, odcinamy lub odłamujemy twarde dolne części. Boczek kroimy w paseczki i wrzucamy do boczku podsmażamy z obu stron przez około 2  minuty, aż delikatnie zmiękną. Pomidorki kroimy na pól, dorzucamy do boczku i szparagów, smażymy przez 2 minuty. Na szparagi wbijamy jajko i smażymy, aż się zetnie. Doprawiamy solą oraz pieprzem. 










1 komentarz:

Obserwatorzy

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia